Nieuws

Studiedag IPT op dinsdag 4 november in Amsterdam. Save the date!

dinsdag 30 september 2014

In de afgelopen periode is er veel aan het veranderen op het gebied van de GGZ. Er is sprake van een nadrukkelijke splitsing in de zorgintensiteit waardoor intensiteit en specialisatie belangrijke factoren geworden zijn in de toewijzing van financiële middelen.

Deze ontwikkeling heeft ook grote implicaties voor de manier waarop IPT zal worden ingezet. In de multidisciplinaire richtlijnen staat IPT nog steeds te boek als een gespecialiseerde vorm van psychotherapie, specifiek in te zetten bij depressies.

Tijdens de studiedag zal ingegaan worden op nieuwe vormen van IPT en zal de vraag centraal staan wat IPT te bieden heeft voor de verschillende compartimenten van de GGZ.

Voor de generalistische of basis GGZ kan IPT een rol spelen door de inzet van groeps IPT en een blended vorm waardoor de behandelintensiteit verminderd kan worden. Aan de andere kant zal ook gezocht moeten worden naar de inzet van IPT in de specialistische GGZ. Hoe kan IPT beter opgenomen worden in een behandelpakket met farmacotherapie en andere vormen van psychotherapie.

Kortom genoeg vragen om genoeg redenen om dinsdag 4 november met IPT therapeuten en onderzoeker bij elkaar te komen.

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt, maar bovengenoemde thema’s zullen daarin opgenomen zijn.  Hou de website in de gaten: www.iptnederland.nl

Datum: dinsdag 4 november 2014
Locatie: RINO, Leidseplein 5 te Amsterdam

Meer info: www.iptnederland.nl

< Terug naar het nieuwsoverzicht